Wednesday , January 24 2018
Home / Zračne luke / Europa / Zrakoplovi Airbus 320 započeli testiranje novog terminala Zračne luke Zagreb
Foto: Facebook

Zrakoplovi Airbus 320 započeli testiranje novog terminala Zračne luke Zagreb

Testiranja su inače simulacije stvarnih operativnih uvjeta u dnevnim i noćnim satima.

Na novom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman provode se testiranja parkiranja zrakoplova na novu stajanku i pristajanje uz aviomostove kojima će se putnici ukrcavati i iskrcavati iz zrakoplova, izvijestili su u četvrtak iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).

U priopćenju se navodi kako su u novom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman u tijeku testiranja prometnih procesa, koja će trajati do njegovog otvaranja predviđenog za ožujak 2017. godine.

Testiranja, koja se održavaju od 20. do 22. prosinca, provode MZLZ i Croatia Airlines  zrakoplovom tipa Airbus 320, a pod nadzorom tima ORAT (Operational Readiness & Airport Transfer), sastavljenog od stručnjaka iz grupacije ADP, TAV i MZLZ.Svrha testiranja ispitivanje je upravljanja operacijama zrakoplova u kontaktu s novim terminalom i usklađivanje s reguliranim sigurnosnim standardima i standardima operativne učinkovitosti dogovorenim između nacionalnog prijevoznika, Croatia Airlinesa i MZLZ-a.

U testiranjima, ističe se u priopćenju,  svakodnevno sudjeluje više od 50 profesionalaca: posade zrakoplova i zemaljsko osoblje Croatia Airlinesa, MZLZ Upravitelj za sigurnost, aerodromsku zaštitu i koordinaciju operativnih procesa te MZLZ Zemaljske usluge za prihvat i otpremu zrakoplova.

Testiranja su inače simulacije stvarnih operativnih uvjeta u dnevnim i noćnim satima.

Proces zajedničkog ispitivanja između MZLZ-a i svih dionika uključenih u operativne procese nastavit će se ravnomjernim ritmom sve do otvaranja novog putničkog terminala kako bi se zajamčila optimalna priprema svih zaposlenika koji sudjeluju u operativnim procesima.

About admin

Check Also

Niki ostaje letjeti za Dubrovnik

Usprkos očekivanom napuštanju hrvatskog tržišta zrakoplovnih tvrtki Air Berlin (AB/BER) i Niki (HG/NLY), članova globalnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *