Wednesday , January 24 2018
Home / Zanimljivosti / Milijunti putnik Croatia Airlinesa ove godine zabilježen najranije u povijesti tvrtke

Milijunti putnik Croatia Airlinesa ove godine zabilježen najranije u povijesti tvrtke

Ovogodišnji rekord rezultat je pozitivnog trenda u poslovanju Croatia Airlinesa te širenja mreže letova i otvaranja novih linija prema atraktivnim europskim odredištima, što je omogućeno uspješno završenim programom restrukturiranja.

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je zabilježio milijuntog putnika u ovoj godini. Ovogodišnja je jubilarna putnica Suzana Brenko, a zabilježena je na redovitom letu OU 663  iz Dubrovnika u Zagreb.

Ovogodišnji milijunti putnik zabilježen je najranije u povijesti tvrtke. Naime, do ove godine taj je rekord držao milijunti putnik zabilježen 18. srpnja 2012. godine, a ove je godine milijunti putnik zabilježen tri dana prije nego 2012. godine i čak 12 dana prije nego lani.

Nakon slijetanja zrakoplova u 13 sati i 40 minuta, milijuntu putnicu Croatia Airlinesa u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dočekao je Boris Kolka, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa te joj čestitao i uručio prigodnu nagradu – dvije besplatne povratne zrakoplovne karte poslovnog razreda za jedno od odredišta Croatia Airlinesa (po izboru putnice). I Međunarodna zračna luka Zagreb nagradila je jubilarnu putnicu Croatia Airlinesa premium uslugom na odlasku i dolasku na letu Croatia Airlinesa prema njezinom izboru, kao i osobu u njegovoj pratnji.  Nagradu joj je predala Isabelle Dubois, direktorica komercijalnih poslova i marketinga MZLZ, koja je pritom izjavila:

– Čestitamo Croatia Airlinesu, našem najvećem poslovnom partneru, na uspješnim rezultatima, koji imaju izravni utjecaj na rekordne brojeve prometa putnika koje i Međunarodna zračna luka Zagreb bilježi u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

Ovogodišnji rekord rezultat je pozitivnog trenda u poslovanju Croatia Airlinesa te širenja mreže letova i otvaranja novih linija prema atraktivnim europskim odredištima, što je omogućeno uspješno završenim programom restrukturiranja. Podsjetimo, u svibnju ove godine Croatia Airlines je proširio mrežu odredišta povezavši Zagreb izravnim letovima s Lisabonom, Milanom, Pragom i Sankt Peterburgom.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove sezone izravno povezuju Republiku Hrvatsku s 34 europska odredišta u 21 državi, kao i s osam hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Osijek, Rijeka i Bol na Braču).

Također, očekuje se da će ukupan broj putnika Croatia Airlinesa tijekom 2016. godine biti oko 4 posto veći u odnosu na razdoblje siječanj – srpanj 2015. godine.

U zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika u 2016. godini očekuje se ukupno oko 1,970.000 putnika, odnosno oko 6 posto više u odnosu na lani.

Od prvog leta 1991. godine do danas u zrakoplovima Croatia AIrlinesa ukupno je prevezeno 32,758.000 putnika, od čega je više od 22,670.000 putnika prevezeno na međunarodnim letovima, a oko 10,085.000 na letovima unutar Hrvatske.

U floti je trinaest zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala), šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala) te Fokker 100 koji je u najmu tijekom ljetne sezone sa 109 sjedala.

About admin

Check Also

Najsigurnije svjetske zrakoplovne kompanije za 2017. godinu

Airline Ratings, jedini svjetski specijalizirani portal za ocjenjivanje sigurnosti i kvalitete usluga u zrakoplovstvu, i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *